www. vanzarialba.ro


Piața Imobiliară din Alba Iulia - în vreme de Covid-19Publicat la :  02.05.2022


INTERMEDIA Alba Iulia, Agenție Imobiliară cu 24 de ani de experiență și excelență pe piața imobiliară din Alba, fiind specializați pe tranzacții imobiliare de vănzare și închiriere cu apartamente, garsoniere, vile, case, terenuri intravilane și extravilane, spații comerciale, birouri și industriale.


Consultanța imobiliară profesionistă și experiența în piață înca din 1998, ne diferențiază de concurență.


Piaţa imobiliară din România ca și cea din Alba Iulia, este afectată de pandemia de COVID-19, datorită declarării stării de urgență fiind limitate și deplasările cumpărătorilor pentru vizionare locuințelor scoase la vânzare.


Așadar începand cu data de 16.03.2020, noi INTERMEDIA ne-am adaptat și ne-am mutat pe online integral, de unde comunicăm permanent și continu cu clienții și colaboratorii noștri.


Suntem online pentru siguranța noastră și a dumneavoastră.


Din 18.05.2020 vom revenii în locația noastră la Birourile noastre l INTERMEDIA din Alba Iulia, respectiv Biroul 1 din Str. Closca Nr.3, Bl. C6, Ap.2, și  Biroul 2 din B-dul Revolutiei 1989 Nr.69, Bl. A15, parter și  vă așteptăm cu nerabdare să ne revedem impreună cu dvs., binențeles cu noile reguli de protecție și distanțare socială.


INTERMEDIA Alba Iulia se adaptează la COVID-19


Așadar, INTERMEDIA Alba Iulia, ca și piața imobiliară din Alba, au început să se adapteze pas cu pas la situația actuală provocată de COVID.


Noi INTERMEDIA, am început să pariem pe online:  - vizionări online, întâlniri online cu potențialii clienți, tur virtual și chiar încheierea tranzacțiilor prin video-conferință.

Pandemia COVID-19 a afectat toate domeniile de activitate precum și domeniul imobiliar, astfel că observăm deja încetinirea procesului de cumpărare a locuințelor dar și o creștere a cererii pentru închiriere.

Așadar, la polul opus, datorită acestui context în care majoritatea populației lucrează de acasă, estimăm pentru perioada urmatoare o creștere a înteresului pe piața chiriilor și cumpărărilor, pentru imobile de locuit și în special pentru imobile case cu teren și curte în Alba Iulia și imprejurimi, imobile care sa ofere 1-2 camere în plus pentru lucrul de acasă, liniște, relaxare și siguranță, ca o buna alternativă a izolării într-un apartament la bloc.


O cerere în creștere și mai aparte o vor avea și apartamentele de închiriat cu 3-4 camere mobilate din Alba Iulia, tot pe fondul lărgirii numărului de camere pentru lucrul de acasă.

Cererea pentru Terenurile Intravilane cu utilități, bine poziționate, în zone mai puțin aglomerate dar cu dezvoltare rapidă și durabilă urbanistic va fi în creștere, datorită numărului mare de clienți care îşi doresc o casă, precum și a investitiilor imobiliare în vreme de criză pentru protejarea și plasarea lichiditătiilor și a economiilor.

Mutarea către cumpărături online, în special pentru alimente, ar putea rămâne permanent o caracteristică a sectorului de retail, ceea ce la rândul său va stimula cererea de spaţii logistice în special hale și depozite.


INTERMEDIA
 - prima agenție imobiliară din Alba care vă prezintă CORECTIA PRETURILOR valoric și procentual.

 
Piața Imobiliară din Alba Iulia în %, live și instantaneu pentru ofertele listate pe siteu-rile noastre 
www.vanzarialba.ro   și  www.intermediaalba.ro


Urmariți zilnic evoluția prețurilor pe siteul nostru:   www.vanzarialba.ro


La acest moment se fac tranzacții pe segmentul imobile noi pentru care nu este necesară vizionarea apartamentelor, precum și terenuri și case vechi libere și neocupate.


Totodată, nu ne așteptăm să aibă loc scăderi mari ale prețurilor nici pentru imobilele nou construite, dar nici pentru cele vechi, chiar și după încheierea actualei crize de sanatate.


La acest moment 02.05.2022, există o scădere în medie de aproximativ 3-5 %  in procente, în Alba Iulia și imprejurimi, în rest prețurile s-au menținut relativ la acelas nivel, mai ales pentru imobilele plasate în locații foarte bune.


Preţurile pentru imobile pe toate segmentele unde ele sunt ridicate, cu siguranță se vor regla, însă per ansamblu nu cred că putem să ne aşteptăm la scaderi de preţuri, pentru că pe segmentul nou dezvoltatorii lucrează cu marje în scadere, prețul materialelor de construcție a crescut, manoperele și salariile în construcții au ramas la fel de mari, deci nu au foarte mult de unde să scadă prețurile.


De asemenea, criza sanitara nu i-a prins cu datorii foarte mari la bănci şi cu sute de apartamente nevândute, iar pe segmentul vechi numărul apartamentelor scoase la vânzare este în scădere în ultimii ani de zile.


Investitorii sunt interesaţi de finalizarea proiectelor începute precum și de proiecte noi imobiliare atat în România cat și Alba-Iulia, chiar și în acest context Covid-19, chiar daca ei caută să înţeleagă mai bine situaţia actuală înainte de a lua decizii de investiţii.


Cele mai mai prețuri pentru apartamente rămân totuși în Cluj-Napoca, București şi Timișoara, preturi care vor suferii şi ele corecţii mai mici sau mai mari în perioada urmatoare.


Aceste informa
ţii sunt pur informative și trebuie tratate ca atare.


INTERMEDIA
 Alba Iulia îşi rezervă dreptul de a schimba, modifica sau corecta conţinutul site-ului web în orice moment şi fără niciun avertisment. Conţinutul acestui site web are caracter pur informativ. De asemenea, informaţiile de pe site-ul web nu trebuie să reprezinte în mod necesar baza niciunei decizii de investiţii.


INTERMEDIA
 Alba Iulia nu îşi asumă răspunderea pentru daunele directe, indirecte sau circumstanţiale cauzate de utilizarea conţinutului a siteului www.vanzarialba.ro

 

De vânzare: 1853 oferte.

De închiriat: 599 oferte.

Apartamente de vânzare în cele mai căutate zone:

Apartamente de închiriat în cele mai căutate zone:

INTERMEDIA ® Alba Iulia - agenție imobiliară, deschisă din 15 Septembrie 1998, oferă o gamă variată de oferte și servicii de intermediere imobiliară.