Agentia Imobiliara Intermedia Alba Iulia

Analiza Pietei Imobiliare din Alba Iulia pentru IUNIE 2019

oferte imobiliare alba 3.jpg

A inceput anul, a inceput si cresterea apetitului de cumparari si inchirieri imobiliare, aspect regasit si in tendinta de crestere a cererii respectiv tendinta de crestere a preturilor.

Sa nu uitam  totdata ca din 15 februarie 2018 a fost lansat si Programul Prima Casa de catre bancile din Romania concomitent cu Creditele Imobiliare si Ipotecare existente deja si functionale.

Cresterea salariilor in domeniul bugetar precum si cresterea salariului minim pe economie sunt alte argumente in plus care vor determina o crestere a inflatiei preturilor, inflatie ce se va reflecta in nivelul preturilor aflat in crestere.

Totodata cresterea salariilor permite clientilor acces la o rata bancara mai mare, respectiv vor putea accesa credite bancare mult mai mari, sume ce vor circula in piata imobiliara si evident pretul dispus a fi platit de cumparatori pentru achizitia de imobile va fi mai mare.

In concluzie, toate aceste elemente vor determina o crestere a preturilor pe piata imobiliara din Alba Iulia, dar nu la nivelul celor din marile orase ale tarii, precum Cluj, Bucuresti, Brasov, etc...